СУ "Алеко Константинов", град Луковит » Награда в Националния конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“

СУ "Алеко Константинов", град Луковит

Доверете се на традицията, за да посрещнем уверено бъдещето!

гр. Луковит, обл. Ловеч, ул. "Възраждане" №104

тел.: 0879 125 202

e-mail: info-1100402@edu.mon.bg

Нашето училище

Награда в Националния конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“Начало на сайта

Ученичка от 7 „а“ клас с поощрителна награда и грамота за участие в Националния конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“

Лично първият български космонавт ген. Георги Иванов връчи наградите в XXIV Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”. Церемонията бе организирана от Фондация „Еврика“ и се проведе в  Националния политехнически музей – София в Деня на народните будители. Сред наградените ученици бе ученичка от 7 „а“ на СУ „Алеко Константинов“ с поощрителна награда в раздел “Рисунка“ – за портрет на първия български космонавт Георги Иванов. Поощрителна награда и грамота получи и нейният научен ръководител г-жа Веселка Стойнова.

Богиня е на 12 години, ученичка от VII а клас на СУ “Алеко Константинов“ – гр. Луковит. Редовно се готви и участва в различни изложби и конкурси, свързани не само с рисуване, но и с поезия. За подготовката и голям принос имат нейният научен ръководител г-жа Веселка Стойнова и майката на момичето, която е начален учител – Весела Маринова Василева. Те непрекъснато творят и обогатяват своето творчество с нови идеи и проекти.

Националният конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството” е включен в Националния календарен план за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката. Той се ползва с подкрепата на българските учени, работещи в областта на изследването и усвояването на Космоса. След награждаването на класираните ученици, председателят на специализираното жури доц. Таня Иванова, изнесе доклад на тема „50 години България космическа държава“.

Резултатите от конкурса бяха публикувани през месец юли 2022 г. на сайта на Фондацията.