СУ "Алеко Константинов", град Луковит » Четенето – ключът за повишаване на грамотността на нацията

СУ "Алеко Константинов", град Луковит

Доверете се на традицията, за да посрещнем уверено бъдещето!

гр. Луковит, обл. Ловеч, ул. "Възраждане" №104

тел.: 0879 125 202

e-mail: info-1100402@edu.mon.bg

Нашето училище

Четенето – ключът за повишаване на грамотността на нациятаНачало на сайта

mainЧетенето – най-вече на книги – развива мисленето и въображението ни. При четене човек мисли повече, опитва се да разбере една или друга идея, старае се да си представи героите и ситуациите, в които ги поставя автора. И като се опитва да свърже някаква мисъл, идея, сцена, преживявания със собствения си житейски опит, той развива и своето асоциативно мислене.

По повод Седмицата на четенето (10 – 14.10.2016 г.) учителите по БЕЛ в СУ „Алеко Константинов“ – гр. Луковит организираха следните дейности:

  • Учениците от V в клас с г-жа Диляна Колева на 11.10.2016 г. прочетоха приказката „Котаракът в чизми“ на децата от І клас с класен ръководител г-жа Ани Христова. Подариха им книжки, а малките обещаха, че щом научат буквите, сами ще си ги прочетат.
  • Учениците от V а клас на г-жа Цветелина Тошева на 12.10.2016 г. представиха диалог по творбата „Детенце хубаво“ пред учениците от І клас с класен ръководител г-жа Венета Димитрова и по роли прочетоха приказката „Златното момиче“.
  • Учениците на г-жа Радка Христова направиха изразителен прочит на допълнителни произведения на изучавани автори по класове.
  • Г-жа Поля Цолова и г-жа Галина Томова с ученици от VІІ клас направиха радиопредаване на 12.10.2016 г. с размишления за смисъла на четенето и представяне на поетични творби.

1-1

2-2

5-1

4-1

3-1

6-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още снимки