СУ "Алеко Константинов", град Луковит » Достойно представяне в Областното състезание по ИТ

СУ "Алеко Константинов", град Луковит

Доверете се на традицията, за да посрещнем уверено бъдещето!

гр. Луковит, обл. Ловеч, ул. "Възраждане" №104

тел.: 0879 125 202

e-mail: sou_lukovit@abv.bg

Нашето училище

Достойно представяне в Областното състезание по ИТНачало на сайта

NagrajdavaneВ град Троян под патронажа на РИО на МОН  Ловеч се проведе областно състезание по информационни технологии – „Климентови дни“.
Състезанието се провежда за единадесета поредна година. Целта му е да се стимулира усвояването и използването на компютърните технологии в учебния процес и училищния живот и да осигури възможност на учениците да покажат своите знания и умения, придобити в часовете по информационни технологии, проявявайки авторски подход и представяйки собственото си виждане по поставените практически задачи.
В трета възрастова група 9-10 клас учениците първо решават онлайн тест и след него създават плакат по зададени тема и критерии. А в четвърта възрастова група 11-12 клас учениците решават онлайн тест и създават брошура.
За поредна година учениците 9-12 клас на СОУ „Алеко Константинов“ – гр. Луковит участват и заемат призовите места. И този път представянето им беше блестящо. Безапелационни първи места за двам ученика, едно –  второ място.
Техните ръководители Стефка Велева, Генка Трифонова и Веселка Проданова, педагогическият колектив и ръководството на СОУ „Алеко Константинов“ поздравяват своите възпитаници за отличното представяне и издигане авторитета на училището.